Een proces dat leidt naar jouw unieke illustratie

Een creatief proces is nooit hetzelfde en kent verschillende fases. Dit is afhankelijk van het soort illustratie of ontwerp en van jouw wensen. Maar ik doorloop altijd een aantal stappen. Natuurlijk zijn er ook verschillende momenten voor feedback.

1

Wensen bespreken

Om alles in kaart te brengen bespreken we eerst alle wensen. Dit kan op locatie, telefonisch of per mail, net wat jij prettig vindt. Heb ik helder wat je graag wilt? Dan maak ik eerst een passende offerte. Deze kan nog gefinetuned worden. Wanneer je akkoord geeft op de offerte, ga ik aan de slag.

ANOUK1_700x673_acf_cropped
2

Ruwe handschets

Als eerste begin ik met schetsen. Dit gaat vaak aan de hand van foto’s die jij aanlevert. Meestal maak ik meerdere ruwe schetsen en krabbeltjes. Daarvan kies ik er 1 of 2 om verder uit te werken. Wanneer mijn schets is uitgewerkt, stuur ik deze op voor feedback. Aan de schets kan nog van alles aangepast worden totdat deze helemaal naar wens is.

3

Digitaal uitwerken

Zodra de schets akkoord is, start de volgende fase: digitaal uitwerken. Ik ga aan de slag in verschillende programma’s en digitaliseer de schets. De kleuren worden bepaald en ook extra details worden aangebracht. Afhankelijk van jouw wensen kan ik de illustratie extra structuur en schaduwen meegeven. Het resultaat stuur ik weer op voor feedback.

Portretstel_illustratie_1500x1500_acf_cropped

Aanleveren

Afhankelijk van wat er afgesproken is, zorg ik ervoor dat de bestanden op de juiste afmetingen staan. Een illustratie kan in principe zo groot worden afgedrukt als je zelf wilt. Je kunt ervoor kiezen om alleen een digitaal bestand te ontvangen. Daar kun je zelf verder mee aan de slag. Maar er zijn ook veel mogelijkheden tot drukwerk. Denk daarbij aan kaarten, buttons, tasjes, boeken, behang etc. Dit kan ik ook allemaal voor je regelen.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen? Of heb je een vraag? Neem dan contact op en samen bekijken we wat de mogelijkheden zijn. Je kunt de illustratie digitaal afnemen of mij het drukwerk laten verzorgen. Door mijn grafische achtergrond kan ik je gemakkelijk helpen om de juiste bestanden op te zetten voor productie of online gebruik.

Offerte aanvragen Ik heb een vraag

©2024 another view